Wat is groene stroom nou echt?

Weet jij waar de stroom uit je stopcontact vandaan komt? We zouden niet verbaasd zijn als je dat niet of maar heel vaag weet. Waarschijnlijk ben je je er wel van bewust of je groene energie hebt of niet. Maar daar houdt het dan misschien ook mee op. Sepa Green en andere zogenoemde groene energiemaatschappijen willen hier verandering in aanbrengen. Maar wat is groene stroom nou precies? Hoe wordt die nou eigenlijk opgewekt? Zijn er verschillende soorten groene stroom? Krijg jij echt andere stroom dan die van je buren? Is het moeilijk om over te stappen naar groene stroom? En wat kun je er nou eigenlijk van verwachten? Wij willen je er graag iets meer over vertellen omdat we steeds bewuster gebruik maken van groene stroom.

Wat is Groene Stroom?


Groene stroom is stroom die wordt opgewerkt op een manier die goed of in ieder geval niet schadelijk is voor het milieu. Normale stroom wordt opgewekt op manieren die het milieu schade berokkenen. Grote stoommachines en andere apparaten die veel afvalstoffen uitscheiden. Groene stroom wordt juist opgewerkt op duurzame manieren die keer op keer gebruikt kunnen worden en nooit op zullen raken.

Hoe Wordt Groene Stroom Opgewekt?
Je kunt op verschillende manieren groene stroom opwekken. Wat die manieren allemaal gemeen hebben is dat het allemaal duurzame manieren zijn die het milieu niet belasten. Je hebt als voorbeeld windenergie. Deze wordt opgewekt door middel van windmolens. Dat werd vroeger al gedaan om molens aan de praat te krijgen, maar nu wordt het ook gebruikt om energie op te wekken. Veel van de moderne molens zijn in zee of op een groot weiland geplaatst om niet in de weg te staan. Je hebt ook zonne-energie. Deze wordt opgewerkt met behulp van zonnepanelen. Dit is iets wat je ook zelf thuis kunt doen. Je kunt zonnepanelen op je dak laten plaatsen en dan zelf stroom opwekken. In goede maanden kun je zelfs zelfvoorzienend zijn of wat stroom teruggeven aan je energiemaatschappij. Op die manier kun je per maand aardig wat besparen op je stroomkosten. En laatste manier waarop groene energie wordt opgewekt is waterenergie. Deze wordt gewonnen uit stromend water. Zowel wind, water als zon zijn eigenlijk altijd wel aanwezig. We kunnen er dus gebruik van maken zonder de aarde uit te putten.. .

Is Groene Stroom Anders?


Nee, groene stroom is niet anders. Het wordt alleen anders opgewekt. Je krijgt dezelfde stroom als die je buren krijgen. Je hebt er, als je je aanmeldt voor groene stroom, alleen bij mee dat steeds meer en meer stroom op een duurzame manier zal worden opgewerkt.

Is Overstappen Naar Groene Stroom Moeilijk?
Het overstappen naar groene stroom kan heel gemakkelijk zijn. Omdat je eigenlijk dezelfde soort stroom krijgt als hiervoor en alleen meewerkt aan een duurzame opwekking hoeft niet je hele energiesysteem veranderd te worden. Het werkt net zo als overstappen naar een andere energiemaatschappij. Verder hoef je er eigenlijk niet meer bij na te denken dat je groene stroom hebt. Je hoeft er dus ook geen extra moeite voor te doen alleen maag omdat jij je toevallig voor groene stroom hebt aangemeldt.

Denk je dat groene stroom iets voor jou is? Bij veel bedrijven kun je een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen.