Zo kun je je kind gezonder laten eten 

Eet jij zelf best gezond, maar hoef je bij je kinderen niet aan te komen met gezond of vegetarisch eten? Als het voor jou belangrijk is om jouw kinderen te betrekken bij een gezonde levensstijl, hebben wij goed nieuws voor jou. Er zijn namelijk best veel dingen die je kunt doen om gezond eten leuk én lekker te maken. Ben jij benieuwd hoe je dat doet? Wij vertellen het je in dit artikel.

Waarom eet je gezond?

We beginnen met de eerste tip, en dat is begrijpen waarom gezond eten belangrijk is. Als een kind begrijpt waarom gezond eten zo belangrijk is, zal hij of zij meteen een stuk gemotiveerder zijn. Hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Je kunt een kleuter bijvoorbeeld op een speelse manier uitleggen dat je als je wilt rennen en spelen, je voldoende energie nodig hebt. Als je vertelt dat wanneer ze nu hun bordje broccoli leeg eten, ze morgen kunnen knallen tijdens de gymles, dan vinden ze dat geweldig. Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar dat niet ieder kind dol is op groente en fruit is nu eenmaal een feit. Probeer ze daarom altijd nieuwe dingen één keer te laten proeven. 

Laat je kind meehelpen

Samen met je kind op een vrije middag bakken of lekker kokkerellen voor het avondeten is een goede manier om je kind te leren bakken en koken. Denk bijvoorbeeld aan gezonde pannenkoeken, een roze prinsessen smoothie of muffins met blauwe bessen. Door je kind te laten meehelpen krijgen ze plezier in het koken en is het ook geen verrassing meer wat er op tafel komt te staan. En als je samen gaat koken, kun je ook meteen samen boodschappen doen. Even langs de groenteboer, de notenwinkel of gewoon de supermarkt is de perfecte gelegenheid om je kind van alles te laten uitzoeken en proberen. 

Wees creatief

Onthoud één ding: variatie is de sleutel tot succes. Door niet iedere dag hetzelfde voor te schotelen, leert je kind verschillende smaken kennen. Probeer eens wat diverse fruitsoorten en mix het met verschillende groenten. Op die manier zorg je er ook nog eens voor dat je kind allerlei soorten voedingsstoffen binnenkrijgt. Naast variëren is het ook belangrijk om creatief te zijn. Leg het eten niet in het midden van het bord, maar maak er een leuk gezichtje van. Dit is voor kinderen veel interessanter en ze zullen dit dan ook sneller willen proberen. Daarnaast doen ook fruitspiesjes of fruit in een grappig vormpje het ook altijd goed bij de kids.