Waar koop je vlees voor een barbecue?

Op een zomerse dag steken veel mensen ‘s avonds de barbecue aan. Niet gek, want je geniet op deze manier extra van het mooie weer. Voordat je de barbecue aansteekt, moet je ervoor zorgen dat je barbecuevlees in huis hebt. Is er nog geen vlees in huis? Wacht dan niet te lang. Je hebt tegenwoordig verschillende manieren om aan vlees voor de barbecue te komen. Om jou een handje te helpen, vertellen we je hier waar je barbecuevlees kunt kopen.

Supermarkt


Als we het over barbecuevlees hebben, denken veel mensen al snel aan de supermarkt. Hier kun je inderdaad verschillende soorten vlees kopen. Je kunt zelf losse stukken vlees aanschaffen, maar ook voor een barbecuepakket kiezen. Deze pakketten liggen in de zomermaanden in de koeling van vrijwel iedere supermarkt. Op een warme dag moet je er snel bij zijn als je zo’n pakket wilt kopen. Barbecuepakketten vliegen op zomerse dagen namelijk als warme broodjes over de toonbank.

Grote voordeel van een barbecuepakket is dat je niet zelf allerlei stukken vlees bij elkaar hoeft te zoeken. Bovendien kun je verschillende stukjes vlees eten. Een barbecuepakket bevat immers allerlei soorten vlees. Zo bevat zo’n pakket onder meer hamburgers, worstjes en kip. Omdat dit vlees is wat veel mensen lusten, zitten er voor iedereen wel lekkere stukjes vlees tussen. Extra bijkomstigheid is dat je niet de hoofdprijs betaalt voor een barbecuepakket. Hierdoor hoeft barbecueën niet duur te zijn.

Slager


Wie op zoek is naar barbecuevlees kan niet alleen bij de supermarkt terecht. Bij de plaatselijke slager kun je namelijk ook barbecue vlees kopen. Sommige mensen geven de voorkeur aan vlees van de slager omdat dit van beter kwaliteit is dan het barbecuevlees uit de supermarkt. Dit vlees smaakt over het algemeen inderdaad een stuk beter. Omdat het beter vlees is, betaal je er ook meer voor.

Verwacht overigens niet dat je zelf allerlei keuzes moet maken als je barbecuevlees bij de plaatselijke slager wilt kopen. De meeste slagers hebben in de zomermaanden namelijk een aantal barbecuepakketten samengesteld. Deze pakketten verschillen niet alleen qua prijs van elkaar, maar ook qua inhoud. Bij de meeste slagers kun je er overigens ook voor kiezen om zelf een barbecuepakket samen te stellen.

Online


Sommige mensen denken dat zij barbecuevlees alleen bij de supermarkt of slager weg kunnen halen, maar dat is niet het geval. Je kunt namelijk ook online vlees bestellen. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, is dit waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch zijn er steeds meer mensen die barbecuevlees online bestellen. Voordeel van online vlees bestellen is dat de keuze vaak een stuk groter is dan in de plaatselijke supermarkt of slager. Zo kun je online bijvoorbeeld ook vleessoorten bestellen die je normaal niet zo snel eet, zoals picanha, wagyu of brisket.