pecannoten kopen

Wil je een van de populairste noten in huis halen dan moet je echt pecannoten kopen, de noot is afkomstig uit Noord Amerika en Mexico. De boom is bladverliezend en behoort tot de hickory familie. Een schil is boterachtig van structuur, goudbruin gekleurd aan de buitenzijde en van binnen beige. De pecannoot heeft een boterachtige structuur en smaak, dit is te danken aan het hoge gehalte enkelvoudig onverzadigde oliën. Het vetgehalte van de nooit is maar liefst 70%, bij geen enkele nooit is dit percentage zo hoog. Met schil is de nooit het hele jaar door verkrijgbaar, de gepelde versie meestal alleen in de herfst.

pecannoten kopen

Verschillende vormen

Wil je graag pecannoten kopen dan zal je zien dat er veel verschillende varianten zijn te vinden bij de noten. Verkrijgbaar van groot tot zeer klein tot zelfs gemalen aan toe, je kunt ze verwerken in hartige en zoete gerechten door de boterachtige smaak die ze hebben. De rauwe noten kun je zelf zouten of zoeten en zijn dan heerlijk als gezonde snack. Maar ook over bijvoorbeeld ijs als dessert zijn de noten erg lekker, in andere zoetwaren als koekjes en gebak worden ze ook toegevoegd voor extra smaak. De boter van de pecannoot wordt veel gebruikt voor broodbeleg of op een toastje. 

pecannoten kopen

De boom van de pecannoot

Wanneer de bomen in een gunstig klimaat opgroeien kunnen de bomen meer dan honderd jaar worden en noten produceren. Besef met pecannoten kopen dat je dus wel eens noten kan hebben die van een zeer oude boom komen. Bij het kopen is het belangrijk dat er geen scheuren in de schil zitten, mooie goede noten moeten voorzien zijn van een mooie kleur en niet uitgedroogd zijn. Dit kun je ook herkennen als je met de nooit rammelt, hoor je de noot heen en weer gaan dan is deze uitgedroogd.