Dit koolhydraatarme recept is echt verrukkelijk. Paksoi curry is een oosterse schotel die je prima zelf kunt maken in je eigen keuken. Doordat er zo weinig koolhydraten in zitten is het natuurlijk uitermate geschikt voor bepaalde diëten. Dit gerecht bevat tussen de 15 en de khd.

Ingredienten
1 eetlepel amandelschaafsel
300 gram bloemkool
75 gram paprika
75 gram kastanje champignons
2 eetlepels curry pasta
Ghee of ander bakvet
300 gram paksoi
175 gram quorn stukjes, zalm, garnaal of kip
200 ml dikke kokosmelk
handje taugé
handje verse koriander, peterselie of bosui
een halve limoen

Paksoi curry

Bereiding
Om te beginnen met de Paksoi curry rasp je de bloemkool fijn. Je kunt het natuurlijk ook gewoon snijden. Pak nu een pan een rooster de amandelen in een droge pan, zonder vet.

Was nu de paksoi en de paprika. Snij de paprika in reepjes, de champignons in plakjes en de paksoi in stukken, wit en groen apart houden. Bak de curry pasta in wat ghee in een ruime koekenpan gedurende 1 minuut. Bak dan de paprikareepjes 3 minuten mee.

Bak nu de harde stukken paksoi samen met de champignons en de quornstukjes gedurende 2 minuten. De zalm, garnaal of kip kun je ook meteen mee bakken, deze moeten wel wat langer garen. Na 2 minuten giet je de kokosmelk erbij, dit laat je 3 minuten pruttelen.

In een andere koekenpan doe je wat ghee of boter. Bak hier de bloemkool in, wel door blijven roeren om aanbranden te voorkomen. Na een paar minuten is dit ook klaar.

Nu op na de laatste stap. Roer het paksoigroen en de tauge door de curry pasta. Je kunt het even proeven en nog wat kruiden toevoegen als je dit nodig vindt. Hak nu de koriander fijn en de snij de limoen in stukken.

Serveer de curry in een kommetje en bestrooi met amandelen. De bloemkoolrijst bestrooi je met vers gesneden koriander. De stukken limoen kun je bij serveren of er sierlijk naast leggen.

Geniet van deze koolhydraatarme paksoi curry, eet smakelijk