Glutenvrije Chili Con Carne

Eén van de populairste Nederlandse buitenlandse gerechten is chili con carne, een gerecht ook dat eigenlijk iedereen lust en wat op zich niet al te veel tijd hoeft te kosten.

Vaak worden daar de kant en klare zakjes of pakjes voor gebruikt, wat gehakt er doorheen en een blik bruine bonen. En dus staat dit gerecht zo op tafel.

Helemaal zelf maken wordt echter steeds vaker gedaan, en dat smaakt natuurlijk nog lekkerder. In dit recept, dat deels lijkt op het originele Texaanse recept, vervangen we het vlees door gehakt.

Natuurlijk kun je het half om half gehakt gewoon weer terug vervangen door echt rundvlees, maar dit moet je dan wel vooraf goed bakken, en in niet al te grote stukken snijden.

Helemaal lekker is het als je dit rundvlees uren laat bakken op de BBQ, zodat het vlees echt zacht en mals is geworden.

Bijkomend voordeel, dit gerecht is helemaal glutenvrij. Een manier van eten en leven waar steeds meer Nederlanders toe gedwongen worden.

Ingrediënten glutenvrije chili con carne

  • 500 gram gehakt half-om-half
  • 1 theelepel gehaktkruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 600 gram soepgroenten
  • 1 groot blik kidneybonen
  • twee teentjes knoflook

Bereiding

Maak de knoflook schoon en snipper deze.

Fruit de knoflook lichtjes aan.

Meng het gehakt met de diverse kruiden en voeg dit bij de knoflook. Bak het gehakt rul met een vork.

Snij de groenten in het soeppakket.

Voeg de tomatenpuree en de groenten toe aan het gehakt en meng het goed door elkaar. Laat het 10 minuten meebakken maar roer het wel regelmatig even om.

Laat de bonen goed uitlekken en voeg ook de bonen toe aan het gehaktmengsel. Weer goed omroeren.

Laat de chili nog 5 minuten bakken zodat ook de bonen warm worden.

Je kunt het nu serveren. Eventueel kun je er nog geraspte kaas overheen doen, en wat crème fraîche.