De beste koffie voor harde werkers

Als je koffie hoort dan denk je automatisch gelijk aan cafeïne, een stofje die voorkomt in koffie, thee, maar ook cola en energiedrankjes. Cafeïne zorgt ervoor dat je een energieboost krijgt en verbant niet alleen de vermoeidheid, maar zorgt er ook voor dat je beter presteert en je beter kan concentreren. Koffie is niet voor niets zo populair onder de studenten, toch kan te veel cafeïne schade toe brengen. De hoeveelheid cafeïne wat schadelijk is hangt van de persoon af. Door te veel kan je je rusteloos gaan voelen, slaapproblemen krijgen en hoofdpijn.

Soorten koffie

Je hebt verschillende soorten manieren van koffie zetten. De meest bekende manier die de meeste huishoudens gebruiken is filterkoffie of portie koffie. Filterkoffie spreekt voor zich, maar de portie koffie kan je zelf de koffie zetten door middel van een cup of pad en is precies genoeg voor één kopje koffie. Daarnaast heb je ook nog de koffiebonen, die worden vaak gebruikt in een koffiemachine zakelijk. Uit de koffiemachine kan je behalve koffie, ook thee, maar ook warme chocolademelk vaak halen en natuurlijk verschillende soorten koffie.

Koffiepauze op werk

Een dag waar je alleen maar hard aan het werk bent, je mailbox overstroomt en je niet eens tijd hebt om op te staan, dat zijn geen leuke dagen. Daarentegen de dagen waar je hard aan het werk bent, je mailbox overstroomt, maar je ook een koffiepauze hebt van 15 minuten, dat zijn de juiste dagen. Op elk kantoor staat wel een koffiemachine bedrijf, je kan daar binnen een mum van tijd de perfecte latte machiatto of cappuccino mee maken. Hier in Nederland is bijna iedereen wel gewend om dagelijks minimaal één kopje koffie te nuttigen. Een koffiepauze op werk wordt daarom ook echt als een beloning te zien, even een moment voor jezelf alleen of met gezelschap, als je maar niet achter je werkplek zit.