Bereid uw eten van tevoren voor

De zomer komt snel dichterbij, dus het is tijd om de barbecue af te stoffen en de tang uit te graven. Net om de hoek zijn lange zomeravonden gevuld met vrienden, familie en met rook gevulde tuinen terwijl de eerste biefstuk de kolen raakt. Hier zijn onze beste tips om ervoor te zorgen dat uw bbq voor 5 personen probleemloos verloopt.

Deze is een goed idee, maar staat nog steeds bovenaan onze lijst. Bereid al het eten dat je kunt ’s avonds of een paar uur voordat je gasten arriveren, want dit helpt de kooktijden te minimaliseren en laat je ruimte over om van je bbq voor 5 personen te genieten.

Bereid je vlees en alle groenten die je van plan bent om te grillen in de oven voor voordat je ze de laatste 5 minuten aan de barbecue toevoegt om een ​​heerlijke rooksmaak te garanderen. En maak tijd vrij voor marinades door ze een dag eerder op te kloppen en dan de jouwe in je vlees te wrijven, en zorg ervoor dat je ze een nacht in de koelkast bewaart.

Slimme opzet voor een betere bbq voor 5 personen

Wijs een kant van uw ruimte toe als zit- en eetgedeelte en aan de andere kant een buffettrein, klaar voor uw gasten om zichzelf te helpen met eten. Verdubbel door twee identieke borden van alles aan weerszijden van je trein te houden, samen met een eetborden set van The Table, servetten en bestek.

Dit werkt vooral goed voor iedereen met een kleine tuin of patio, omdat mensen kunnen kiezen wanneer ze een hapje willen eten en ophoping kunnen voorkomen.

Je houtskool kiezen voor een betere bbq voor 5 personen

De keuze van houtskool is belangrijk. Forfaitaire houtskool is snel aan te steken met een brandtijd van ongeveer een uur, een goede keuze als je een breed scala aan vlees kookt. Briketten daarentegen kunnen tot wel drie uur branden bij een constante temperatuur, waardoor ze ideaal zijn voor het grillen van braadstukken. Houtskool kan verschillende smaken in uw vlees brengen, afhankelijk van de boom waar het vandaan komt. Houtskool gemaakt van eikenbomen kan subtiele rokerige karameltonen vrijgeven, terwijl steenkool van sinaasappelhout een diepe marmeladesmaak heeft die een goede aanvulling is op eend, kip en kalkoen. We houden ervan om eikenhoutsnippers in water te weken en ze op de hete kolen te leggen als we klaar zijn om te barbecueën. Het water zorgt voor stoom die een heerlijke eiksmaak in het vlees brengt. Dit werkt vooral goed met varkensvlees, net als hickory-houtsnippers. Probeer appelhout voor een zoetere smaak.