VAKANTIE! Historie combineren met campings Rome

campings Rome

Op zoek naar een gezellige vakantie waarbij je kan ontspannen, cultuur snuiven, heerlijk kan eten en mooie natuur kan bewonderen? Dan is het een goed idee om op zoek te gaan naar campings Rome. Dit is de perfecte mogelijkheid om een knusse vakantie te combineren met de prachtige cultuur van Rome. Daarnaast zit je niet in de drukke stad, maar in een prachtig stuk natuur waar je je eigen caravan, chalet of tent hebt. Vaak is een camping ook wat goedkoper dan een hotel in het hartje van Rome. 

De provincie Lazio als bestemming

Rome is gelegen in de provincie Lazio en hier zijn tientallen leuke, kindvriendelijke campings te vinden waar je heerlijk tot rust kunt komen. Omdat Lazio een provincie is, zijn er ook super veel leuke dorpjes die je kunt bezoeken als uitstap als je Rome en haar drukte al genoeg hebt gezien. Zo kun je bijvoorbeeld Boville Ernica bezoeken, waar je een indrukwekkende stadsmuur kunt bewonderen uit de elfde eeuw en veel mooie natuur is. Civita Di Bagnoregio is een dorp die je alleen kunt bereiken via een wandeling over een lange brug en is een perfecte bestemming voor een sportieve dag met mooie monumenten en architectuur 

campings Rome

Leuke activiteiten om te doen op de camping

Elke dag een andere plek bezoeken hoeft niet, want er is genoeg te doen op campings in Italië. Veel campings hebben ook zwembaden of waterpretparken wat leuk is voor de kinderen of om aan het zwembad te zonnen op een ligstoel. Daarnaast hebben campings vaak een pingpongtafel, sportveld of een speelhal. Als dit niet aanwezig is, maak een uitstapje naar een lokale supermarkt en ga daar op zoek naar een badminton set. Een  luxere camping biedt luxere faciliteiten aan zoals sportvelden, wellness en sauna’s waar je heerlijk kunt relaxen. Alles overziend zijn campings in en rondom Rome een perfecte gelegenheid als je op zoek bent naar rust, historie, ontspanning en cultuur.