Zoals al is gebleken zit Ameland boordevol leuke, gezellige plekjes om wat te gaan eten of te drinken. Na het benoemen van een paar van deze restaurants, is de lijst nog zeker niet rond en zijn er nog wat restaurants die zeker benoemingswaardig zijn. Dus, hier lees je nog meer over verschillende drink- en eettentjes op Ameland en wie weet vind je hiertussen nog meer inspiratie voor een lekker drankje op hapje op dit eiland.

Leuk voor de familie

Als je met het hele gezin of zelfs met de hele familie op stap bent, is het natuurlijk fijn om ergens te kunnen eten waar er voor iedereen wat te eten valt. Verschillende Ameland restaurants hebben wel de luxe om met de familie terecht te kunnen, maar eentje springt daar toch wel bovenuit en dat is familierestaurant de Piraat. Aan de naam te zien kun je er al gezellig met kinderen terecht. Je kunt er terecht voor lunches, maar ook voor diners. Het restaurant beschikt over een piratenhol waar onder meer een piratenschip en een ballenbak te vinden zijn waar de kinderen dus lekker kunnen spelen. Het restaurant ligt ook nog eens in de haven van Nes, waardoor je een mooi uitzicht hebt over het water. Zo kunnen je kinderen zich vermaken, terwijl jij en de rest van de familie heerlijk kunnen gezien van het mooie uitzicht en het lekkere eten. 

Restaurant en hotel

Het eiland beschikt over verschillende hotels en de Ameland hotels hebben vaak ook de keuze om er te kunnen eten. Zo is het restaurant Cantina Dolores het restaurant van Hotel Dolores. Dit hotel serveert verschillende Mexicaanse gerechten, maar ook kun je er terecht voor lekkere, ‘simpele’ ontbijtjes. Rond bepaalde tijdstippen in de ochtend kun je hier dus terecht om lekker te kunnen genieten van lekkere broodjes, vers fruit en een lekkere kopje koffie of een sapje. Daarnaast staat de menukaart van het restaurant ook vol met vegetarische en veganistische lekkernijen. 

Voor de visliefhebbers

Ben je dol op vis en wil je graag eens kunnen genieten in een restaurant waar vis wordt geserveerd, dan kun je terecht bij Restaurant StrAnders. Dit restaurant is het enige visrestaurant op Ameland en heeft op de menukaart verschillende schaal- en schelpdieren en andere vissoorten. Je kunt er lekker lunchen, een snelle avondhap nemen of juist lekker tafelen. Ook heeft het restaurant vegetarische opties. Als je een echte visliefhebber bent, maak dan gebruik van het enige restaurant op Ameland die volledig vis serveert.