Magnesium kopen tegen vermoeidheid

magnesium

Vermoeidheid en uitputting zijn algemene symptomen. U kunt uw vermoeidheid toeschrijven aan stress, slecht slapen of tal van andere redenen, zonder dat u zich realiseert hoeveel voeding een rol speelt. Volgens onderzoek naar het chronisch vermoeidheidssyndroom biedt magnesium voedingsondersteuning om vermoeidheid tegen te gaan. Dit komt omdat magnesium nodig is voor de productie van energie. Als het lichaam onvoldoende toegang heeft tot dit belangrijke element, lijdt de energieproductie eronder, waardoor je vatbaarder wordt voor vermoeidheid.

magnesium

Chronische ontsteking

Hoewel ontsteking een noodzakelijk onderdeel is van de immuunfunctie en wondgenezing, ligt chronische ontsteking ten grondslag aan veel belangrijke ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes. Ontsteking kan aanvoelen als warme en gezwollen gelokaliseerde delen van het lichaam, algemene pijntjes en kwalen, zich algeheel slecht of moe voelen, of verschijnen als een ontstekingsdiagnose. Het speelt een sleutelrol bij het reguleren van de normale ontstekingsreactie van het lichaam. Wanneer de magnesiuminname laag is, worden inflammatoire biomarkers zoals hooggevoelig c-reactief proteïne interleukine en fibrinogeen zeer veel beïnvloed. Sterker nog, een grote studie van een Scandinavisch dieet met magnesiumrijk voedsel, zoals volle granen en groenten, verminderde het pro-inflammatoire eiwit dat bekend staat als interleukine.

Bloedsuikerpiken en prediabetes

Hoewel de bloedsuikerspiegel (glucose) ongetwijfeld sterk wordt beïnvloed door wat u eet en hoeveel energie u verbruikt, worden ze verrassend genoeg ook beïnvloed door magnesiumspiegels. Dit komt doordat dit belangrijke element het lichaam helpt bij het glucose- en insulinemetabolisme. Een groot zesjarig onderzoek wees uit dat lage magnesiumspiegels in het serum verband hielden met insulineresistentie en het risico op prediabetes. Bovendien ontdekte het dat veel voorkomende variaties in magnesiumregulerende genen die een laag magnesiumgehalte in het serum veroorzaken, geassocieerd waren met een verhoogd risico op diabetes. Helaas kan het ontstaan ​​van diabetes het probleem verergeren omdat het de uitscheiding van magnesium via de urine verhoogt.

Stress en stemmingswisselingen

Het is belangrijk voor de regulatie van de “feel-good” neurotransmitters dopamine en serotonine, evenals voor de stressreactie. Met andere woorden, een laag magnesiumgehalte in de hersenen betekent dat de serotoninespiegel wordt verlaagd, wat zich kan voordoen als stemmingswisselingen. Studies waaruit blijkt dat een lage magnesiuminname geassocieerd is met stemmingsstoornissen bevestigen dit. Magnesium kopen kan voor veel mensen een goede oplossing zijn.