3 Heerlijke dadelkoekjes recepten: Hoe maak je koekjes van dadels

koekjes met dadels

Koekjes zijn een heerlijke manier om een zoetekauw te bevredigen, en ze kunnen ook gezond zijn! In deze blogpost delen we drie recepten voor koekjes gemaakt van dadels. Dadels zijn een goede bron van vezels, kalium en magnesium, en ze bevatten ook weinig suiker. Deze koekjes zijn dus niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je! We zullen stap-voor-stap instructies geven over hoe je deze koekjes maakt, zodat je er zelf van kunt genieten of met je vrienden en familie.Dus waar wacht je nog op? Laten we beginnen!

Dadel havermoutkoekjes

Het eerste recept is voor dadel en havermout koekjes. Deze koekjes zijn taai en vol van smaak. De haver geeft ze een stevige textuur, terwijl de dadels zoetheid en natuurlijk vocht toevoegen. Om deze koekjes te maken, heb je nodig:

– ½ kopje boter zacht gemaakt

– ½ kopje suiker

– ¾ kopje bloem

– ½ theelepel bakpoeder

– ½ theelepel zuiveringszout

– ¼ theelepel zout

– ½ kopje gerolde haver

– ½ kopje gehakte dadels

Instructies

In een grote kom, room de boter en suiker tot ze licht en luchtig zijn. Voeg de bloem toe, bakpoeder, zuiveringszout en zout, en meng tot alles goed gemengd is. Roer de havermout en dadels erdoor.

Schep het deeg op een bakplaat bekleed met perkamentpapier. Bak op 350 graden gedurende 12-15 minuten, of tot de koekjes goudbruin zijn. Laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een op een rooster om volledig af te koelen.

Dadel-notenkoekjes

Het tweede recept is voor dadel- en notenkoekjes. Deze koekjes zijn een beetje toegeeflijker, omdat ze gemaakt zijn met bruine suiker en boter. Maar ze zitten ook boordevol gezonde ingrediënten zoals noten en dadels. Om deze koekjes te maken, heb je nodig:

– ½ kopje boter zacht gemaakt

– ¾kopje bruine suiker

– ½ theelepel bakpoeder

– ½ theelepel zuiveringszout

– ¼ theelepel zout

– ¾ kopje bloem

– ½ kopje gehakte dadels

– ½ kopje gehakte noten (wij gebruikten pecannoten, maar je kunt elke soort noot gebruiken)

Instructies

In een grote kom, room de boter en bruine suiker tot een licht en luchtig mengsel. Voeg het bakpoeder, de zuiveringszout en het zout toe en meng tot een goed mengsel. Roer de bloem, dadels en noten erdoor.

Schep het deeg op een bakplaat bekleed met perkamentpapier. Bak op 350 graden gedurende 12-15 minuten, of tot de koekjes goudbruin zijn. Laat afkoelen op de bakplaat een paar minuten, leg ze dan op een rooster om volledig af te koelen.

Chocolade chip cookies

Het derde recept is voor dadel en chocolade chip cookies. Deze koekjes zijn de meest toegeeflijke van de drie, maar ze zijn nog steeds gemaakt met gezonde ingrediënten zoals dadels en pure chocolade. Om deze koekjes te maken, heb je nodig:

– ½ kopje boter zacht gemaakt- ½ kopje suiker

– ¾ kopje bruine suiker

– ½ theelepel bakpoeder

– ½ theelepel zuiveringszout

– ¼ theelepel zout

– ¾ kopje bloem

– ½ kopje gehakte dadels

– ½ kopje pure chocolade stukjes

Instructies

Roer in een grote kom de boter en suikers licht en luchtig. Voeg het bakpoeder, de zuiveringszout en het zout toe en meng tot alles goed gemengd is. Roer de bloem, dadels en chocoladestukjes erdoor.

Schep het deeg op een bakplaat bekleed met perkamentpapier. Bak op 350 graden gedurende 12-15 minuten, of tot de koekjes goudbruin zijn. Laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat, en leg ze dan op een rooster om volledig af te koelen.

We hopen dat dit blogbericht je meer inspiratie heeft gegeven in het maken van koekjes met dadels en je geniet van deze heerlijke koekjes. Veel plezier met bakken!

Bron: Yogi & Yousef