De beste recept ideeën voor een makkelijke maaltijd

makkelijke recepten

Je kent het wel het is al weer snel laat en je moet nog een maaltijd koken. Soms kost koken je best veel tijd. Vandaar dat we in dit artikel een aantal ideeën voor makkelijke recepten met je willen delen.

Romige pasta met kip en broccoli

Wat heb je nodig voor 4 personen? 400 gram broccoli, 250 gram stevige pasta bijvoorbeeld Penne, olijfolie, 1 teen knoflook, 500ml bouillon, 150ml kookroom, beetje Parmezaanse kaas en 200 gram gerookte kip.

Wat moet je doen? Kook eerst de pasta gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, en de knoflook in kleine stukjes. Bak vervolgens de knoflook en broccoli aan en voeg daarna de bouillon toe. Laat dit ongeveer 10 minuten koken. Voeg als de broccoli gaar is de kookroom toe en laat het geheel nog even inkoken. Voeg als laatste de kipfilet in blokjes, de Parmezaanse kaas en de gekookte pasta toe. En klaar!

makkelijke recepten

Bietenwraps met zalm

Wat heb je nodig voor 4 personen? 4 bietenwraps, 400 gram bietjes(gekookt), 250 gram gerookte zalm, 50 gram waterkers, 2 el water, 125 gram crème fraîche.

Wat moet je doen? Roer eerst even de crème fraîche los met het water. Snijd de waterkers in kleine stukjes en snijd ook de zalm in stukjes. Snijd de bietjes in blokjes. Leg de wraps neer en verdeel de creme fraiche over de wraps. Beleg de wraps vervolgens met de bieten, waterkers en de zalm. Even oprollen, en aan tafel!

Maaltijdsalade met kip, mango en geitenkaas

Wat heb je nodig voor 4 personen? 300 gram couscous, 2 mango’s, 150 gram gerookte kip, 400 gram broccolirijst, 125 gram verse geitenkaas, 3 el olijfolie, 2 el azijn.

Wat moet je doen? Bereid de couscous volgens de verpakking. Roer hier vervolgens de broccolirijst door. Snijd de mango en kipfilet in blokjes en voeg dit ook toe aan het mengsel. Verkruimel als laatste de geitenkaas er overheen. Smakelijk eten!

Snel aan tafel zitten en toch gezond eten? Probeer dan snel deze makkelijke recepten thuis uit.