Een gasfles gevuld met butaan voor aantrekkelijke prijzen
In onze sector weet je natuurlijk dat er situaties zijn waarbij je moet zien te anticiperen op de omstandigheden. Zo zijn er telkens wel weer andere voorwaarden waaronder je moet koken. Ik ben dan zelf nog niet eens professioneel kok, maar moet je voorstellen hoe stressbestendig die moeten zijn, hoe zij altijd weer in één seconde aan andere keukens moeten wennen. Zij hebben het dan ook echt in de vingers zitten en kunnen gemakkelijk schakelen, zonder het overzicht uit het oog te verliezen.
Kwalitatief koken op butaan
Ikzelf heb onlangs voor het eerst gekookt in een mobiele keuken, toen ik meeliep in de catering van een van mijn goede vrienden die een eigen bedrijf heeft. Hier heb ik voor het eerst leren koken op een gasfles butaan en ik moet zeggen dat het goed is bevallen. Mijn vriend had een zeer grote opdracht weten binnen te slepen voor een groot multi-cultureel feest in een wijk, waarop wel duizenden mensen afkwamen. Hij heeft dus groots uitgepakt en had buiten in een tent enkele fornuizen staan maar ook een heel aantal grills en dergelijke. Natuurlijk heb ik met beide wel ervaring, maar dat er ook enkele shuttle braaien in het proces werden betrokken was nieuw voor mij. Dit was een zeer leerzame ervaring voor mij, niet alleen met betrekking tot het koken zelf, maar ook de ervaring van hoe je dit soort dingen nou allemaal zo groots moet regelen. Echt een uitkomst dat ik mee kon helpen en op deze manier de handigheidjes kon leren. Een van de dingen die ik inmiddels wel weet is dat het koken op een gasfles met butaan veel voordelen biedt, dat je de braai er bijvoorbeeld gemakkelijk op kunt aansluiten en je vervolgens heel kwalitatief kunt koken!